PuTPMdR

PuTPMdR

dijous, 24 d’abril del 2014

L'Associació per a la Promoció del Transport Públic dóna suport a la reivindicació de la zona 1

El president de l’associació per a la Promoció del Transport Públic, Ricard Riol, mostra el seu suport a què Molins de Rei sigui zona 1 en una xerrada a la Federació Obrera. “Molins de Rei paga massa pel seu transport públic”, assegura, apostant per un canvi del sistema tarifari.
Josep Lluís de Hoyos i Ricard Riol durant l'acte // Jose Polo
Josep Lluís de Hoyos i Ricard Riol durant l’acte // Jose Polo
El moviment ciutadà a favor que Molins de Rei aconsegueixi l’estatus de zona 1 de transport públic, que ja ha aconseguit superar les 2.500 signatures, compta amb el suport explícit de l’associació per a la Promoció del Transport Públic. En una xerrada realitzada a la Federació Obrera, el seu president, Ricard Riol, ha denunciat que Molins de Rei “paga molt pel seu transport públic. La diferència entre ser zona 1 i zona 2 és massa gran”, ha explicat Riol, qui també ha reconegut que cal un “canvi de sistema” perquè el problema no passi de Molins de Rei al Papiol.
Segons l’associació experta en mobilitat s’hauria de passar a un sistema organitzat de manera radial a partir de macrozones, com el de Berlín, o a un sistema on els preus vagin en funció de la distància del trajecte, com la T-Mobilitat que la Generalitat estudia implantar en els propers anys. En tot cas, Riol ha defensat un sistema que“fomenti l’ús del transport públic” i en el qual “s’afavoreixin les tarifes planes i la sensació d’amortització dels abonaments”. L’associació per a la promoció del transport públic ha organitzat moltes de les movilitzacions en contra de la pujada abusiva dels preus del transport amb la plataforma Stop Pujades.
Discrepàncies a la ponència unitària 
Els primers passos de la ponència unitària entre els diferents grups municipals que ha de portar les negociacions per fer de Molins de Rei zona 1 s’han donat amb certes discrepàncies. Lluís Carrasco, regidor d’Iniciativa per Molins de Rei i persona especialment implicada amb aquesta reivindicació, ha desvetllat durant l’acte que el seu partit i Esquerres per Molins de Rei treballen amb un horitzó d’aconseguir la zona 1 l’1 de gener de 2015.
Sembla, però, que no s’està d’acord amb el partit que ostenta l’alcaldia, CiU, qui parla d’aconseguir-ho un any després, al 2016, segons expliquen els ecosocialistes i també va afirmar el mateix alcalde, Joan Ramon Casals, aViu Molins de Rei. Carrasco també ha recordat que en aquest tema “tots els partits polítics han d’anar de la mà i no només el govern”.
Falta de confiança en l’alcalde
Des de la Plataforma d’Usuaris del Transport Públic de Molins de Rei també hi ha falta de confiança en la figura de Joan Ramon Casals. El portaveu, Josep Lluís de Hoyos, ha manifestat que “l’alcalde de Molins de Rei va dient als  mitjans de comunicació que ja està fet però no ens ho creiem”. Al mateix temps, el vocal de la plataforma ha demanat que si es cert que l’alcalde ha aconseguit el compromís verbal que Molins de Rei passarà a ser zona 1 l’any 2016, com va informa aquest diari, l’alcalde “ho ha de demostrar i ha d’aconseguir un compromís per escrit”.
De Hoyos ha tornat a remarcar que l’alcalde encara no ha signat la recollida de signatures per fer de Molins de Rei zona 1, com sí que han fet, excepte el PP, la resta de portaveus dels partits polítics amb representació a l’Ajuntament, incloent el primer tinent d’alcalde i soci de Casals al govern, Xavi Paz (PSC).

Viu Molins


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Associar-se a la PTP ajuda a millorar el transport públic i et dóna avantatges